speedboot verzekeren

De speedboot is sinds jaar en dag één van de populairste soorten boten die op de markt zijn terug te vinden. Dat is voor een groot deel het gevolg van het feit dat je met een dergelijke boot op verschillende manieren kan varen. Je kan er bijvoorbeeld rustig mee varen wanneer je dat wenst, maar het is ook mogelijk om even stevig de motoren te laten loeien. Ben je van plan om over te gaan tot het kopen van een speedboot? Dan zal je ook je speedboot verzekeren willen overwegen. Alles wat je moet weten over het afsluiten van een speedbootverzekering ontdek je hieronder. 

Tip 1: Speedboot verzekeren? Welk type verzekering wil je afsluiten voor je speedboot?

Wil je graag een speedboot verzekeren? Dan dien je er rekening mee te houden dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende soorten speedbootverzekeringen. Denk hierbij aan deze opties:

  1. De WA-verzekering voor speedboten; 
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering voor speedboten;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering voor speedboten; 

Kies je voor de voordeligste verzekering? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er alleen maar een dekking zal worden aangeboden voor schade aan derden wanneer deze aan jou verwijtbaar is gesteld. Wil je hier liever geen genoegen mee nemen? Dan kan je nog altijd kiezen voor één van de meer uitgebreide verzekeringen voor speedboten. 

Tip 2: Voordelig je speedboot verzekeren is zeker mogelijk

Het is niet meer dan logisch dat ervoor een speedboot verzekeren een bepaalde premie in rekening wordt gebracht. Voor heel veel mensen geldt dat ze zich de vraag stellen of het laten verzekeren van een dergelijke boot niet te veel geld kost. Dat valt in de praktijk ontzettend goed mee. Bovendien zal je eveneens tot de vaststelling komen dat jij hier als potentiële verzekeringnemer zelf de sleutel voor in handen hebt. Voordelig een speedboot verzekeren is dan ook mogelijk door bijvoorbeeld:

  • Een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende verzekeringen; 
  • Te kiezen voor een eventueel enigszins hoger gelegen eigen risico; 
  • Een beperkt vaargebied te hanteren (bijvoorbeeld alleen Nederland);

Hoe uitgebreider de speedbootverzekering, des te hoger uiteraard ook de kosten zullen komen te liggen. Wil je graag je speedboot verzekeren op de meest goedkope manier? In dat geval zal al snel duidelijk worden dat de keuze voor de WA-verzekering vrij snel zal zijn gemaakt.

Tip 3: Let op, soms wel degelijk wettelijk verplicht!

Hier in Nederland is het zo dat je speedboot verzekeren niet bij wet is verplicht. Je kan ervoor kiezen om ze te laten verzekeren, maar dat is dus helemaal geen verplichting. In andere landen wil dat wel eens een ander verhaal zijn. Voor heel wat Nederlanders die eigenaar zijn van een zeilboot geldt dat ze de keuze maken om daar vaak mee naar het buitenland te trekken. Wanneer jij dat eveneens van plan bent kan het een aanrader zijn om na te gaan of er in die landen geen sprake is van een wettelijke verplichting. Is dat wel zo? Zorg er dan voor dat je altijd over een bootverzekering beschikt. Controleer bovendien ook altijd of het vaargebied ook voldoende is voor jouw vakantiebestemming.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *