nieuwe kozijnen kopen

Aluminium kozijnen zien we veelal terug in moderne woningen en nieuwbouw. Het geeft het huis een strakke uitstraling. Vooral als het huis net is opgeleverd. Aluminium kozijnen zijn niet alleen heel sterk, maar ook onderhoudsarm, licht van gewicht en bovendien heel duurzaam. Aluminium kozijnen en schuifpuien gaan namelijk zeer lang mee en zijn bovendien volledig worden recyclebaar. Onderhoudsarm wil overigens niet zeggen, dat je er niets aan hoeft te doen.

Aluminium kozijnen hebben lage onderhoudskosten

Het nadeel van aluminium kozijnen en schuifpuien is dat ze relatief duur zijn. Hiervoor krijg je echter wel heel strakke kozijnen die zeer stevig zijn en bovendien weinig onderhoud nodig hebben. De lage onderhoudskosten maken de duurdere aanschafprijs op de langere termijn dan ook weer goed.

Houten kozijnen en deuren ogen heel mooi maar hebben wel een natuurlijke werking. Door de weersomstandigheden kan het kromtrekken. Bovendien moeten ze regelmatig worden geschilderd om rotting tegen te gaan.

Aluminium daarentegen is een zeer stevig materiaal dat goed bestand is tegen de weersinvloeden. Dit zorgt er voor dat je lang van je kozijnen en schuifpui kunt genieten. Ze slijten namelijk nauwelijks. Doordat aluminium kozijnen niet roesten, hoeven ze ook niet te worden geschilderd.

Hoe onderhoud je aluminium?

Als je kiest voor aluminium kozijnen, heb je natuurlijk wel te maken met enige vorm van onderhoud. Zo moet je de kozijnen en schuifpui regelmatig schoonmaken. Doe dit bij voorkeur twee keer per jaar. Gebruik hierbij lauw water in combinatie met een schoonmaakmiddel dat niet agressief en pH-neutraal is. Gebruik dus zeker geen bijtende of schurende producten zoals azijn. Gebruik ook nooit schuursponsen, deze zorgen voor krassen.

Gebruik een gewone zachte spons en maak daarmee het aluminium kozijn en de schuifpui schoon. Extra vuile vlekken kunt u schoonmaken met een schijfje citroen waar wat zout op is gestrooid. Wrijf de vuile plekken hier mee in. Spoel het wel direct af met schoon water of wrijf het schoon met een vochtige zachte doek.

Daarnaast vraagt de aluminium schuifpui ook om het gebruikelijke onderhoud zoals we dit ook bij andere soorten schuifpuien kennen. Zo kunnen de ontwateringsopeningen verstopt raken, de rubbers loslaten en ook de wieltjes kunnen slijten. Door de pui goed te onderhouden en als het nodig is ook iets te vervangen, gaat hij lang mee en blijven de kosten beperkt.

Tip

Noteer altijd het RAL kleurnummer van de pui en kozijnen. Mocht je last van krassen hebben, kun je deze met een lakstift bijwerken.

Kijk op aluminiumschuifpuionline.nl voor meer informatie.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *