Steeds meer mensen kiezen voor een douchewand in de badkamer, maar waarom doen we dit eigenlijk? Je denkt misschien dat een douche zonder douchewand veel mooier is, maar toch is een douchewand niet zo slecht als je denkt. Deze heeft namelijk meer voordelen voor je badkamer dan je in eerste instantie had gedacht. Waarom zou je kiezen voor een douchewand in je badkamer en wat zijn de voordelen hiervan?

Verschillende douchewanden

Er zijn vandaag de dag allerlei verschillende douchewanden te koop, waarbij je kunt denken aan een keramische douchewand, een natuurstenen douchewand en dan zijn er zelfs nog kurken douchewanden. Allemaal hebben ze zo hun eigen voordelen, waardoor er eigenlijk geen douchewand bestaat die slecht is voor je badkamer. Echter is smaak erg belangrijk bij het maken van een keuze voor je badkamer. Smaken verschillen heel erg van elkaar, wat voor materiaal vind jij het allermooiste?

Waarom kies je voor een douchewand

Het kiezen van een douchewand is niet zo slecht, want zorgt onder andere voor een hygiënische badkamer. Een tegelwand met voegen is veel minder hygiënisch, omdat er rommel in de voegen kan gaan zitten. Dit wil je liever niet, omdat dit nu eenmaal extra schoonmaakwerk vereist. Tegenwoordig kiezen we liever voor gemak, waarbij je een douchewand veel gemakkelijker met een sopje af kunt nemen en er geen resten achterblijven.

Een douchewand van glas

Een glazen douchewand is erg handig in gebruik en het is ook nog eens veilig, want vandaag de dag zijn ze gemaakt van veiligheidsglas. Niet alleen veilig, maar ook is een douchewand een stuk gemakkelijker te plaatsen dan een muurtje. Wist je dat een douchewand relatief weinig ruimte in beslag neemt. Ze zijn namelijk helemaal niet zo dik als je denkt, waardoor je badkamer toch een ruimtelijk effect blijft houden.

Waar let je op?

Voor de meeste mensen is het belangrijk dat de douchewand breed genoeg is, dit is dan ook het meeste belangrijke om op te letten. Je kunt naast de verschillende breedtes ook nog eens kiezen uit verschillende vormen. Het design kun je op deze manier gemakkelijk afstemmen op je badkamer. Bij het kiezen van een douchewand kun je ook nog kiezen voor een douchedeur voor nog meer gemak. De badkamer blijft zo altijd droog en je kunt de badkamer voortaan een stuk schoner houden. Welke douchewand heeft jouw voorkeur en kies jij voor een brede douchewand of liever voor een kleinere variant?

Tip: Online-sanitairkopen.nl

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *