egaal gezicht

Vraag jij je ook weleens af hoe andere mensen aan zo’n mooie egale huid komen? Wie droomt er niet van, een egale huid die er stralend uitziet? Hoewel je de structuur van jouw huid niet geheel in eigen hand hebt, en ook deels afhankelijk bent van hoe dit genetisch is bepaald, zijn er een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat jouw huid er op z’n best uitziet.

Drink voldoende water

Wanneer het aankomt op een gezonde huid (en algemene gezondheid) is genoeg hydrateren van groot belang. Wanneer je jouw hydratatie op pijl houdt, straalt jouw lichaam en huid dit uit en beschikt het over voldoende vocht om te stralen. Wanneer je niet voldoende water drinkt, kan dit zich uitten in een doffe (niet egale huid). Voldoende water drinken is dus een goede start om jouw huid egaler te maken.

Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Maak het jezelf daarom aantrekkelijker om water te drinken gedurende de dag. Vrijwel niemand heeft zin om elke dag tientallen keren naar de waterkraan te lopen om een glas water te vullen. Met behulp van een grote waterfles kun je dit voorkomen en stimuleer je jezelf dus om meer water te drinken. Zodra je een grote fles op je bureau hebt staan zal je merken dat je gemiddeld veel meer water drinkt, omdat je niet steeds naar de keuken hoeft te lopen om je glas te vullen.

water drinken
Drink genoeg water op een dag

Verzorg je huid met de juiste producten

Het schoon houden en voeden van jouw huid is van groot belang. Denk hierbij aan een bodylotion en dagcreme, en aan het voldoende wassen van de huid. Voor het wassen van het gezicht is hier weer specifieke verzorging voor. Wanneer je de juiste producten gebruikt, zul je merken dat jouw huid je dankbaar is. Anderzijds kan het ook zo zijn dat je op dit moment niet de juiste producten gebruikt (bijvoorbeeld met een bestandsdeel waar je allergisch voor bent) wat juist zorgt voor een onzuiveren huid.

Tip: maak tussendoor foto’s om de vooruitgang te bekijken!

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat je de egaliteit van jouw huid niet geheel in eigen hand hebt. Met gezond leven en de juiste producten aanschaffen kom je echter al een heel eind en zul je merken dat je jouw huid laat stralen!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *