Hoewel de naam heel complex klinkt komt deze stof van nature voor. Het is een stof dat erg veel water kan dragen, tot wel 1.000 keer zijn eigen gewicht. Het is een stof op waterbasis en wordt daarom in veel gevallen gebruikt als een vochtinbrengen voor elke huidconditie. Het zit in veel verschillende huidproducten en is compleet veilig om te gebruiken. 

Hoe werkt Hyaluronzuur precies?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende suiker dat in de huid en in het bindweefsel van ons hele lichaam aanwezig is. Het is erg belangrijk voor het hydrateren van de huid. De stof is om op heel veel verschillende manieren te gebruiken. Het werkt ook voor een groot getal aan huiddoeningen. Gehydrateerde huid profiteert enorm van op water gebaseerde moisturizers met Hyaluronzuur. Het houdt vocht vast en laat het geleidelijk los zodat je huid de hele dag gehydrateerd wordt. 

Daarnaast wordt de stof ook gebruikt om voortijdige tekenen van het verouderen van de huid aan te pakken. Naarmate we ouder worden daalt de natuurlijke productie van Hyaluronzuur in ons lichaam af. Door het extern aan te brengen kan je dus bijvoorbeeld rimpels en lijntjes proberen aan te pakken in je huid en de elasticiteit proberen. Daarnaast kan het ook gewoon helpen tegen acne of een gevoelige huid. 

Omdat het product zoveel voordelen heeft wordt het erg veel toegepast in de wereld van huidverzorging. Het zit in allerlei verschillende producten en wordt vooral gebruikt in moisturizers en dag- en nachtcrèmes. Je hoeft niet bang te zijn voor dit product, zolang je de gebruiksaanwijzingen maar goed volgt. 

Hoe gebruik je hyaluronzuur

Het is mogelijk om elke dag hyaluronzuur te gebruiken. Het is zelfs erg goed voor je huid. Veel mensen weten niet precies wat de stof is en proberen daarom veel onderzoek te doen. Je komt er echter snel achter dat het dus compleet veilig is te gebruiken, vooral omdat het dus door de huid zelf aan wordt gemaakt. 

Het wordt aangeraden om producten met hyaluronzuur twee keer per dag aan te brengen. Begin de dag bijvoorbeeld met een dagcrème waar deze stof in zit. De meeste mensen hebben ook een product met deze stof in hun nachtroutine. Hierdoor hou je de huid soepel en zacht en kan je zelfs ouderdom mee voorkomen. De werking van deze stof is zo bekend dat je zeker weet dat het 100% veilig is en geode resultaten toont!

Tip: Biodermal

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *