gordijnen

Het updaten van je gordijnen kan alles zijn dat nodig is om je woning een nieuwe look te geven, terwijl je maar weinig geld hoeft uit te geven. Er zijn wel enkele dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen. Het belangrijkste is om in het achterhoofd te houden dat gordijnen voor elke woonruimte een ander doel hebben. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden wanneer je nieuwe gordijnen gaat kopen.

De woonkamer

Voor de woonkamer moet je denken aan gordijnen die een gastvrij en vrolijk gevoel geven en daarbij voldoende licht doorlaten. Heb je grote openslaande ramen in de woonkamer? Dan kun je het beste gelaagde gordijnen uitkiezen, waarvan de buitenste laag is gemaakt van een eenvoudige lichtgekleurde stof en de andere lagen bestaan uit vitrage of een dik gordijn.

De slaapkamer

Het doel van een slaapkamergordijn is het donker kunnen maken om te slapen, maar moet ook een ontspannende sfeer creëren. Kies nooit te donkere gordijnen omdat dit de kamer kleiner doet aanvoelen.

gordijnen in slaapkamer
Gordijnen in de slaapkamer

De keuken

Voor gordijnen voor in de keuken is mijn tip om te kiezen voor jaloezieën. Jaloezieën zijn makkelijk schoon te maken en zijn niet licht ontvlambaar. Dit zorgt voor praktische combinatie die zeer geschikt is voor de keuken.

Wat is het doel van de gordijnen?

Zoek je naar meer privacy in de kamer? Kies dan een zwaarder gordijn uit. Mensen die op zoek zijn naar een meer stijlvolle look daarentegen, zullen een wat transparanter gordijn willen uitkiezen.

Voering beschermt je gordijnen en voegt gewicht toe. Hierdoor lijken de gordijnen voller en rijker en maakt het je gordijnen energiezuiniger, omdat ze de kamer beter koel houden in de zomer en de kou verjaagt in de winter.

Het lastigste vraagstuk: de kleur

De kleur blijft altijd iets waar je lang over blijft twijfelen. Mijn tip is om een kleur te kiezen die past bij de kleur van de muren, de vloer en andere stoffering. Zijn deze sterk gekleurd? Kies dan gordijnen met een neutrale toon. Heb je echter een kamer met veel neutrale kleuren, dan kun je gordijnen met een opvallende kleur uitkiezen.

Ik hoop dat deze blog je een stapje geholpen heeft in de zoektocht naar nieuwe gordijen. Veel succes!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *