Mos soort

Een van de bekendste planten voor in een aquarium is toch wel de Anubias barteri. Ondanks dat deze plant erg kostbaar is en wat moeite kost, is het toch vrijwel een must om deze in je aquarium te hebben. De Anubias barteri is namelijk een prachtige plant, vernoemd naar de god Anubis, met mooie bladeren en die niet te snel in je aquarium zal groeien. Dat vinden de vissen ook erg fijn. Deze plant heeft mooie dikke bladeren en groeit meestal tegen achterwanden of op decoratiemateriaal. Lees hieronder meer over deze aquariumplant.

Specificaties van deze plant

De Anubias barteri valt onder de Anubias planten waar verschillende andere Anubias soorten ook onder vallen. Deze planten komen uit West-Afrika. Deze plant wordt maximaal 45 centimeter groot en is daarmee vrij groot dus ook meer geschikt voor grote aquaria. De plant heeft dikke bladeren die leerachtig aanvoelen. Door de dikte woekeren ze ook niet veel. Het beste kan deze plant worden geplaatst in de achtergrond of middenzone van het aquarium.

Dan meer over de leef conditie waar deze plant het beste in gedijt. Deze plant gedijt het beste in een temperatuur tussen de 22 en 28 graden, in weinig tot normaal licht, in geen tot weinig co2 en in water met een pH waarde tussen de 6 en 7,5. De plant heeft dus wel een bepaalde leefomgeving nodig, maar dan krijg je er ook zeker de prachtige bladeren en opvulling van je aquarium voor terug. Verder is de plant erg makkelijk en in de volgende alinea zullen we je dan ook de voordelen geven.

Aquarium
Een aquarium.

Voordelen van de Anubias barteri

Er zitten veel voordelen aan de Anubias barteri, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet:

  • De plant groeit altijd gestaag, of je er nu veel of weinig tijd in stopt.
  • Deze planten zijn geschikt voor co2-arme aquaria en daarom kunnen ze dus in veel aquaria worden geplaatst.
  • Het maakt niet uit in welk water, of dit nu zacht, hard, zuur of basisch is, deze plant groeit sowieso wel en is dus geschikt voor veel soorten water.
  • De vissen gaan ook blij met je zijn want deze plant woekert niet veel en wordt meestal dan ook met rust gelaten door de vissen. Met deze plant kun je dus nog lang doen.
  • Deze plant groeit goed op achterwanden, maar ook op decoratie zoals kienhout of andere leuke onderdelen.

Tip: Aquascaper

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *