Vloer in huis

Bijzonder vaak kan je vandaag de dag vaststellen dat er in een woning gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde G-vloeren. Het gaat hierbij zoals de naam je al aangeeft om een vloer die kan worden gegoten. Dit zorgt ervoor dat er een naadloos oppervlak ontstaat welke er niet alleen zeer strak uitziet, maar die bovendien ook nog eens heel wat interessante praktische voordelen met zich meebrengt. Ben jij één van de mensen die ook overweegt om één van de verschillende gietvloeren op de markt in diens woning te laten realiseren? Dan is het zeker en vast een aanrader om even te ontdekken op welke voordelen je in dat geval allemaal kan rekenen.

Eén van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren op de markt 

Misschien wel één van de belangrijkste voordelen waar je als eigenaar van een gietvloer op kan rekenen heeft te maken met het feit dat deze vloeren er bekend om staat ontzettend onderhoudsvriendelijk te zijn. Concreet betekent dit dat ze door hun naadloze karakter zeer eenvoudig schoon te maken zijn. Vuil kan zich namelijk niet manifesteren in de voegen waardoor dit zomaar eens tot één van de meest hygiënische vloeren op de markt kan worden bestempeld. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat je dit type vloer niet alleen terug ziet komen in bijvoorbeeld opslagruimtes en in woningen, maar ook in menig aantal andere (openbare) panden. In ieder geval, het onderhoudsvriendelijke aspect van de gietvloer is zeker een niet onbelangrijk voordeel waar je in de praktijk zeker de nodige aandacht aan zal willen besteden.

Wat voor type vloer kies jij

Te realiseren in elke stijl van woning

Voor een gietvloer geldt dat ze in de praktijk natuurlijk de reputatie heeft over een enigszins grauwe uitstraling te beschikken. Dat valt best te begrijpen, alleen is het zo dat dit probleem ondertussen al sterk is achterhaald. Vroeger was het dan misschien inderdaad wel zo dat je bij een gietvloer slechts een keuze kon maken uit een beperkt aantal kleuren, maar tegenwoordig is dat absoluut niet meer het geval, integendeel. Dit heeft er ook voor gezorgd dat je een dergelijke vloer probleemloos kan realiseren in een groot aantal uiteenlopende panden. Zowel wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een modern interieur als wanneer je beschikt over een klassiek of een industrieel geïnspireerd is deze vloer een meer dan te overwegen optie. Zoveel is zeker. 

Ook een prima keuze bij renovatie

Eén van de meest in het oog springende voordelen van een gietvloer in vergelijking met bijvoorbeeld een betonvloer is de geringe opbouwhoogte welke is vereist. Wanneer je een betonvloer in je woning wenst te realiseren dien je er rekening mee te houden dat deze beschikt over een vereiste opbouwhoogte van zomaar even 7 centimeter. Dat is een significant verschil met de gietvloer waarbij er slechts sprake is van een opbouwhoogte van enkele millimeters. Het mag dan ook duidelijk zijn, heb je een renovatieproject en ben je van plan om een mooie vloer te realiseren in het pand in kwestie? Is het daarbij een vereiste om te kunnen rekenen op een beperkte opbouwhoogte? Dan zal de keuze voor een gietvloer in plaats van een betonvloer al snel zijn gemaakt. 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *