een kalender

Werken met een bedrijfskalender is van groot belang voor een gestructureerd bedrijf. Het is een makkelijk instrument om afspraken met elkaar te delen en iedereen op de hoogte te houden van wat er speelt. Maar welke agenda past nou het beste bij welk bedrijf? Er is enorm veel keus; kies je voor een jaarkalender waar de hele jaarplanning op aangegeven staat? Of kies je toch liever voor een (twee,-, drie,-, vier,- of vijf,-)maandelijkse kalender om het overzicht beter te kunnen behouden? Om een betere keus te maken en beter ingelezen te zijn bij het kalenders kopen geven we hieronder wat meer informatie.

Welke soorten kalenders zijn er?

Er zijn gigantisch veel verschillende soorten kalenders. Het verschil zit hem enerzijds in de soort kalender en anderzijds is de fysieke verschijningsvorm. Het belangrijkste verschil tussen kalenders is de manier hoe de kalender is opgebouwd. In de geschiedenis hebben we een aantal verschillende systemen gezien. De belangrijkste zijn: maankalender, lunisolaire kalender, zonnekalender en de Darische kalender. Wij hanteren in Nederland een zonnekalender; namelijk de gregoriaanse kalender. Hieronder volgt een uitleg over de verschillende fysieke verschijningsvormen van deze gregoriaanse kalender.

Een kalender
Een kalender

Hoe worden kalenders opgebouwd?

Naast de verschillende kalendersystemen, is een ander belangrijk verschil de fysieke verschijningsvorm van een kalender. In Nederland hanteren we gelukkig alleen maar de gregoriaanse kalender. Dus in werkelijke tijd zit er in principe geen verschil. Wel heb je verschil in de lengte van een kalender. Zo heb je jaar,-, maand,-, week,- en zelfs dagkalenders. Naast de traditionele kalenders heb je ook speciale verjaardagskalenders, scheurkalenders, omlegkalender of bureaukalenders. Ook bieden veel leveranciers van kalenders, zoals www.kalendergigant.nl, ook een aanvullende service om je kalender te personaliseren met eigen foto’s of vaststaande data. Deze kalender wordt volledig op markt gemaakt en is beschikbaar in elk gewenst formaat of iedere uitvoering.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *