zelfbeeld vrouw

Het zelfbeeld van jouw lichaam is heel erg belangrijk en veel mensen voelen zich onzeker. Dit kan door verschillende dingen komen en het heeft vaak te maken met het lichaam. Veel vrouwen en mannen zijn onzeker over verschillende onderdelen van het lichaam. Zo zijn er vrouwen die onzeker zijn over hun schaamlippen. Het is niet altijd zichtbaar, maar het gebied rond de schaamstreek kan een ongemakkelijk gevoel geven. Te grootte schaamlippen zijn vaak een probleem en kunnen voor ongemak zorgen. Het geeft veel vrouwen een negatief zelfbeeld en dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig is er een oplossing en met een schaamlipcorrectie is het mogelijk om de schaamlippen te verkleinen.

Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hierbij kan er overtollig huid verwijderd worden en natuurlijk ook het vetweefsel. Op deze manier worden de schaamlippen verkleind en hier zitten meerdere voordelen aan verbonden. Het is een vrij lichte ingreep en dat is voor veel mensen een voordeel. Je hoeft namelijk niet altijd onder volledige narcose en dat scheelt een hoop gedoe. Wat zijn nu de redenen om te kiezen voor deze correctie? In dit artikel vertellen we verschillende redenen, zodat jij er meer over te weten komt.

Cosmetisch/medisch

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een schaamlipcorrectie. De meeste vrouwen doen dit uit medische redenen. Te grote schaamlippen kunnen namelijk heel oncomfortabel zijn en zorgen voor veel pijn. Vooral met dagelijkse activiteiten zoals vrijen, sporten en werken. Je kunt tijdens deze activiteiten veel wrijving krijgen en op deze manier veel ongemak ervaren. Vormt het een gevaar voor de gezondheid? Dan is de kans groot dat de kosten vergoed worden door de verzekeraar.

Ook zijn er veel vrouwen die kiezen voor een schaamlipcorrectie voor cosmetische doeleinden. Te grote schaamlippen zijn vaak zichtbaar in zwemkleding en andere onthullende kleding. Dit is iets waar veel vrouwen zich voor schamen, maar makkelijk op te lossen met een correctie. Hier zitten ook veel voordelen aan verbonden en het is een vrij lichte ingreep. Je kunt het litteken ook bijna niet zien zitten en het herstel van de ingreep is ook vrij eenvoudig. 

Hoe werkt een schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie duurt ongeveer 2 uur en wordt vaak met een lokale verdoving uitgevoerd. In sommige gevallen kun je ook kiezen voor een volledige verdoving en is dat voor veel vrouwen een stuk fijner. Het is een pijnloze ingreep waar je bijna niets van kunt voelen. Tijdens de ingreep maakt de chirurg een incisie aan de buitenkant van de schaamlippen. Op deze manier kan de chirurg het overtollige weefsel eruit halen en ervoor zorgen dat de schaamlippen krimpen. Deze worden ook weer strak getrokken en de incisies worden dichtgemaakt met hechtingen.

Wil jij ook een schaamlipcorrectie nemen? Dan is het van belang om een betrouwbare kliniek te zoeken en dat kan eenvoudig op het internet. Kijk op de website van de kliniek en vraag een offerte aan voor de correctie. Je kunt op deze manier meer te weten komen over de prijzen van de kliniek. Op de website kun je ook voor- en na foto’s bekijken van de vorige klanten. Wellicht kom je tot de ontdekking dat er ook andere correcties moeten worden gedaan, een ooglidcorrectie bijvoorbeeld.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *